Sermaye Olmadan Yapılabilecek İşler Nelerdir? - Finans Trend - Finans Gündemi - Bitcoin ve Kripto Paralar - Canlı Borsa
  • YARIM ALTIN
    7.907,00
    % -1,15
  • AMERIKAN DOLARI
    32,4581
    % 0,10
  • € EURO
    34,7459
    % -0,19
  • £ POUND
    40,7036
    % -0,35
  • ¥ YUAN
    4,4821
    % 0,07
  • РУБ RUBLE
    0,3487
    % 0,28
  • /TL
    %
  • BIST 100
    10.082,77
    % 1,69

Sermaye Olmadan Yapılabilecek İşler Nelerdir?

Sermaye Olmadan Yapılabilecek İşler Nelerdir?

Günümüzde para kazanabilmek; hepimizin bir arzusu ve geleceği için önemli bir atılımdır. Hepimiz iyi olan ve sevdiğimiz işi yapmak isteriz. Ancak gerçek hayatta bu durum pek mümkün olamayabiliyor. Günümüzde çok az sermaye koyarak uzun vadede yüksek paralar kazandırabilecek işler mevcuttur.
Bunu birçoğumuz başaramayabiliriz. Endişelenmeye gerek yoktur ve bunun bir çözümü vardır. Öncelikle geçicide olsa bir işte çalışırız. Maaşımızın yarısını biriktirsek ve ufak bir banka kredisi alabilirsek biz çok mutlu olur ve ekmeğimizi sevdiğimiz işte kazanabiliriz. Bu para ile elde edilen bir yoldu. Bir de parasız olarak bu işi yapmak istersek şu yolları deneyebiliriz:


Para Harcamadan Para Kazanabilir Miyim?


1- yemek yaparak para kazanabilmek
Hem bayanların hem de beylerin yemek yapma konusunda yetenekleri varsa bu konuda kendilerine güveniyorlarsa ve çevreleri oldukça genişseler düğünler, nişanlar, yemek günleri, altın günü ve çeşitli doğum günü kutlamaları ve etkinliklere yemek yapıp satarak para kazanabilirsiniz. Başlangıçta pek yüksek miktarda para kazanamazsınız ama insanlar hizmetinizi beğendikçe daha çok para kazanabilirsiniz.


2- Çocuklara ders verebilirsiniz.
Eğer iyi bir eğitimci veya kendinizi iyi yetiştirmiş birisi olduğunuza inanıyorsanız ders vererek para kazanabilirsiniz örneğin matematiğiniz iyiyse lise okuyan zengin aile çocuklarına ders verebilirsiniz veya İngilizcenin 70 ve üzeri ise dil öğrenmek isteyen küçük çocuklara saati yüzlerce lira olan ücretler verip para kazanabilirsiniz. Ev hanımı iseniz şimdilerde bayanlar da plates sporu çıktı. Sosyete sporu olarak da bilinir. Bir plates topunuz varsa 10-20 kere deneme yapıp üstünde oynayıp ve egzersiz yaparak çevrenizdeki hanımlara bu spor faydalı spor diye uygun bir fiyata zayıflama yapacağız diye para kazanabilirsiniz.


3- makale yazarlığı yapabilirsiniz.
Eğer ev hanımı veya öğrenci iseniz küçük miktarda paralar kazanabilirsiniz. Asgari ücret kazanmanız biraz zor olabilir ama ailenizin durumu iyi değilse makale yazıp bir miktar paralar kazanabilirsiniz. Veya ev hanımı iseniz bir işte çalışamıyorsanız eşiniz size ‘’param yok ,geçinemiyoruz’’ diye bilir sizde para kazanıp kendi kişisel ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.


4- organize işleri yürütmek
Eğer diliniz ve aksanınız kuvvetli ise çevreniz çok kalabalık ve kendinize güveniyor iseniz çevrenizdeki insanların düğün, çocuğun doğum günü, nişan ve sünnet gibi olaylarda para karşılığında hizmet verip yer ayarlama ve insanları toplama işini üstlenebilirsiniz. İyi bir para kazanacağınızdan eminim.


5- youtube kanalı açmak
Kendinize güveniyorsanız ve ekonomi, finans alanlarında iyiyseniz video barındırma sitesinde eğitim videoları çekebilir ve borsa yorumları yapabilirsiniz ama unutmayın yatırım tavsiyesi verilmesi kesinlikle yasaktır. Sayfasında yasal uyarı başlığını eklemeyi unutmayın bir 6 ay sonra yoğun bir çevreniz olur ve size bağış yapmak isteyen insanlar olur şunu da bilmeniz de fayda youtube finans ve eğitim kanalları faydalı kanallar arasında daha öndedir bu kanallarda içerik üreten insanlar her 5000 video seyredilmesine 190 Türk lirası kazanırlar. Siz ise bir müddet sonra artık işveren konumuna gelirsiniz çünkü aylık ortalama 5000 TL geliriniz olsa şahıs şirketi kurmanız gerekecektir.


Gerçekten Başarabilir Miyim?

Bu tamamen size bağlı işin içine biraz da şans faktörü girebilir. Çünkü insanlar sizi sevmesi önemlidir. Sizi severlerse daha çok iş verirler. Bir kerelik iş yaptırırlarsa bir daha onlardan para kazanmanız hayal olmaktadır. Bu yazımızda sizlere sermayesiz olarak para kazanabilmenin yollarını anlattık. Unutmayın para parayı çeker. Ne kadar çok çalışırsanız o kadar çok paranız olur ve belki bir gün çok büyük işlerde patron konumuna gelebilirsiniz. Bir sözle sizlere veda edelim:’’ işleyen demir ışıldar’’.