Kripto para borsasına büyük hamle! Dünyanın en büyük kur işlemcisi Citi de borsa da yerini alacak… - Finans Trend - Finans Gündemi - Bitcoin ve Kripto Paralar - Canlı Borsa
  • YARIM ALTIN
    7.925,00
    % -0,56
  • AMERIKAN DOLARI
    32,4427
    % 0,05
  • € EURO
    34,7636
    % -0,17
  • £ POUND
    40,6774
    % -0,38
  • ¥ YUAN
    4,4799
    % 0,02
  • РУБ RUBLE
    0,3479
    % 0,04
  • /TL
    %
  • BIST 100
    10.082,77
    % 1,69

Kripto para borsasına büyük hamle! Dünyanın en büyük kur işlemcisi Citi de borsa da yerini alacak…

Kripto para borsasına büyük hamle! Dünyanın en büyük kur işlemcisi Citi de borsa da yerini alacak…

Dünyanın en büyük kur bankalarından bir tanesi olarak yerini alan Citigroup, müşterileri tarafından iletilen taleplere bakılacak olursa kripto para piyasasında yer almak için hazırlanıyor. Forbes Global 2000 kapsamına bakılacak olduğu zaman dünyanın en büyük şirketi olarak Citigroup birleşik bankalar A.Ş. müşterileri aracılığı ile gelen taleplerin ardından kripto para piyasalarına ilk adımın atılması için hazırlıklar yapılıyor.

Bankaların kendi hesaplarında işlemler gerçekleşmeyecek…

Bankaların küresel kur müdürü Itay Tunchman Financial Times üzerinden gelen açıklamalara bakılacak olduğu zaman; “Bizim için farklı seçenekler mevcut ve müşterilerimize en iyi nasıl hizmet edebileceğimizi değerlendiriyoruz. Bu bankanın kendi hesaplarıyla işlem yapma çabası olmayacak” ifadeleri geldi.

Gelen son dakika haberleri ile Citigroup, 2018 yılının Mart ayında yayına aldığı rapora bakılacak olduğu zaman yüksek risk ile beraber engel durumlarına karşın Bitcoin’in küresel ticaret üzerinde tercih edilen para birimi olmak şartı ile en iyi şekilde konumlanacak olduğuna dair vurgular yapılmıştı.

Tam güvenlik sağlanınca gireceğiz…

Tushman geçtiğimiz ağustos ayından bu yana kadar bankalardan birçok farklı müşteri ile beraber Bitcoin ile ilgili taleplerin geleceğine dair ifadeler gelmeye başladı. Bunlara ek olarak bir yandan da bazı bankalar tarafından ön görülen araştırmaların istenmesinin yanı sıra bazıları birçok kripto parayı bankalar tarafından trade etme talepleri ile dikkatleri çekmeye başladı.

Tuchman tarafından gelen son dakika açıklamalarına bakılacak olduğu zaman; “Güvenli ve sağlam olmayan hiçbir şey yapmamalıyız. Müşterilerin bundan fayda sağlayacağını ve düzenleyicilerin destekleyeceğine güvendiğimiz zaman, bu işe gireceğiz” sözleri ile dikkatleri çekti.

Gerçekten de geçtiğimiz yıllar içerisinde yapılan açıklamalara bakılacak olduğu zaman küresel bazlı olarak dünya üzerinde en büyük şirket olarak seçilmesi ardından gelen talepler karşısında kripto para dünyasına giriş için adımların atılmasına neden oldu. Gerçekten de gerekli güvenlik önlemlerinin tam olarak alınması başarıldıktan sonra yapılacak olan işlemler için harekete geçilecek. Bu süreçler tamamlanana kadar tam olarak piyasa içerisine giriş yapılmayacak. Konu hakkında Bankaların küresel kur müdürü Itay Tunchman Financial Times üzerinden gelen açıklamalara bakılacak olduğu zaman; “Bizim için farklı seçenekler mevcut ve müşterilerimize en iyi nasıl hizmet edebileceğimizi değerlendiriyoruz. Bu bankanın kendi hesaplarıyla işlem yapma çabası olmayacak” ifadelerine yer verildi. Bu süreçlerde müşteriler tarafından yapılan talepler ile beraber gerekli çalışmalar yapılacak ve buna göre önlemlerin alınması sağlandıktan sonra kripto para sektöründe yer alınması sağlanacak ve buna göre gerekli işlemler için harekete geçilecek. Önce ilk olarak güvenlik önlemleri dikkate alınacak ve öyle başlanacak.