Kripto paralarda herkesi derinden sarsan Çin depremi meydana geldi. Kripto para… - Finans Trend - Finans Gündemi - Bitcoin ve Kripto Paralar - Canlı Borsa
  • YARIM ALTIN
    7.867,00
    % -1,84
  • AMERIKAN DOLARI
    32,3888
    % -0,12
  • € EURO
    34,6058
    % -0,58
  • £ POUND
    40,5106
    % -0,77
  • ¥ YUAN
    4,4763
    % -0,07
  • РУБ RUBLE
    0,3481
    % 0,09
  • BITCOIN/TL
    1957418,497
    % -4,06
  • BIST 100
    10.045,74
    % -0,37

Kripto paralarda herkesi derinden sarsan Çin depremi meydana geldi. Kripto para…

Kripto paralarda herkesi derinden sarsan Çin depremi meydana geldi. Kripto para…

Çin finansal istikrar ve kalkınma komitesi kapsamında finansal bir şekilde meydana gelecek risklerin bir nebze de olsa önüne geçmeyi başarmak için Bitcoin madenciliği ile beraber ticari olarak yer alan faaliyetlerin durdurulacak olduğuna dair ifadelere yer verildi.

Çin Finansal istikrar ve kalkınma komitesi gün içerisinde yapılan açıklama ile beraber başbakan Liu He başkanlığında toplandıklarını ve ne gibi konuşmalara yer verildiğini açıkladı. Toplantı sırasında Çin’in menkul kıymetler piyasasında meydana gelmesi söz konusu olan yasa dışı faaliyetler için şiddetle karşı koyulacak olduğunu, hisse senedi, tahvil ile beraber forex piyasaları üzerinde istikrarın korunacak olduğuna dair çarpıcı açıklamalara yer verildi.

Liu He, kripto paralar ile ilgili olarak piyasaların bir anda alt üst olmasına neden olan açıklamalar dikkatleri çekti. Bitcoin madenciliği kapsamında sıkı önlemler alınacak olduğuna dair çarpıcı açıklamaların yanı sıra; “Finansal riskleri kontrol edip önleyeceğiz” ifadeleri ile dikkatler çekildi. Çin Finansal istikrar ve kalkınma komitesi ile beraber Çin Bitcoin madenciliği ile beraber ticaret faaliyetlerinin durdurulacak olduğuna dair ifadeleri ile dikkatleri çekti.

Çin kripto para birimleri ile ilgili olarak yapılan işlemler sırasında meydana gelen sınırlamaların ardından Bitcoin 18 Mayıs tarihi içerisinde 24 saatlik zaman dilimi içerisinde ortalama olarak yüzde 9 oranında değer kaybı meydana gelerek 37 bin 940 dolara kadar gerilemeyi başardı. Çin Finansal istikrar ve kalkınma komitesi kapsamında Çin Bitcoin madenciliği ile beraber ticaret faaliyetlerinin durdurulacak olduğuna dair açıklamalarda bulundu.

Çin kripto para birimleri ile ilgili olarak yapılmakta olan işlemler için sınırlama getirmesinin ardından Bİtcoin, 18 Mayıs günü 24 saatlik süre içerisinde ortalama olarak yüzde 9 oranlarında değer kaybı yaşayarak 38 bin 940 dolara kadar gerilemesi ile dikkatleri çekti. Bitcoin üzerinde yüzde 40 oranı ile değer kayıp etmesinin ardından bu durum karşısında girişimlerin etkisinin gün içerisinde meydana gelen açıklama ile yüzde 10 değer kaybı yaşamasına neden oldu.

Çin ve kripto paralar hakkında çarpıcı açıklamalar…

Çin kripto para yasal bir para olarak kabul edilmiyor olması ve bankacılık sistemi ile kripto paraları ya da bağlantılı bir şekilde hizmetleri kabul etmiyordu. Hükümet kapsamında 2013 yılı içerisinde Bitcoin sanal bir mal olarak tanımlaması ile bireylerin serbest bir şekilde çevrim içi ticaretlerde yer alabilmelerine izin verilecek olduğunun duyurusunu yaptı. Fakat mali düzenleyiciler ile bankalar ve ödeme şirketleri tarafından bitcoin bağlantılı bir şekilde hizmet vermelerini yasakladıklarının önüne geçti.

Eylül 2017 tarihinden bu yana kadar yatırımcıları korumak ve mali olarak meydana gelen riskleri en aza indirmek için ICO yani dijital para arzına da yasak gelmesine neden oldu. ICO kurallarına bakılarak kripto ticaret platformlarının yasal para ile kripto paralara çevirmesi ya da kripto paraları yasal paralara dönüştürmek için yasal bir durum olarak meydana geldi. Kısıtlama kapsamında birçok ticaret platformu üzerinde kapanmasına ya da ülke dışına kaymalarına yol açmasından dolayı yasaklar geliyor.

ICO kurallarının yanı sıra mali kurumlar ve ödeme şirketleri üzerinde hesap açma, ticaret, takas ya da ödeme hizmetleri verilmekten alı koyulmasından ötürü resmi verilere bakılacak olduğu zaman Temmuz 2018 tarihi içerisinde 88 sanal döviz ticaret platformu ile 85 ICO platformları piyasadan geçilmesine  neden oldu. Bu durumlara bakılarak gelen yasaklamalar ile beraber ilerleyen günler içerisinde ne gibi durumlar olmasına dair dikkatleri çekti.