Dev kripto para borsasından çarpıcı açıklama! Huobi’den Çin adımı açıklaması geldi, her şey askıya alındı… - Finans Trend - Finans Gündemi - Bitcoin ve Kripto Paralar - Canlı Borsa
  • YARIM ALTIN
    7.949,00
    % -0,26
  • AMERIKAN DOLARI
    32,4299
    % -0,06
  • € EURO
    34,7728
    % -0,14
  • £ POUND
    40,8451
    % -0,21
  • ¥ YUAN
    4,4913
    % 0,17
  • РУБ RUBLE
    0,3478
    % -0,02
  • /TL
    %
  • BIST 100
    10.082,77
    % 1,69

Dev kripto para borsasından çarpıcı açıklama! Huobi’den Çin adımı açıklaması geldi, her şey askıya alındı…

Dev kripto para borsasından çarpıcı açıklama! Huobi’den Çin adımı açıklaması geldi, her şey askıya alındı…

Huobi, Çin tarafından yenilenen kripto para birim baskılarının ardından meydana gelen durumların bir nebze de olsa önlerine geçebilmek için yeniden harekete geçti. Çinli olan müşteriler için madencilik barındırma hizmetlerinin sağlanmayı bırakması ön plana çıktı.

Çin kripto para yasakları ile ilgili yaptıkları açıklamaların ardından Huobi harekete geçmeye başladı. Reuters kapsamında gelen açıklamalara bakılacak olduğu zaman kripto para borsası olarak yer alan Huobi, Çin sınırlarında meydana gelen hizmetlerini askıya aldığına dair doğrulama yapmasını dile getirdi. Huobi Pool, dün Çinli olarak yer alan müşteriler için madencilik barındırma hizmetleri sağlamayı bırakmış olması dikkatleri çekti. Şirket bir yandan da kripto para madencilik makinelerinin satışlarının durdurulmuş olduğunu aktardılar. Çin, 18 Mayıs tarihi içerisinde finans kurumları ile beraber ödeme sistemleri üzerinde yer alan kripto para birimleri ile hizmet verilmesinin yasaklanmış olduğuna dair duyurular yapılmaya başlandı.

Çin sınırlarında ulusal internet finansman birliği ile beraber bankacılık birliği, ödeme ve takas platformları aracılığı ile ortak bir yazılı açıklama geldi. Gelen yazılı açıklama sırasında; “Son dönemde kripto para birimleri çok sert şekilde yükselirken ve düşerken, spekülatif kripto işlemleri artış gösterdi. Bu insanların varlık güvenliklerini ihlal ediyor, ekonomik ve finansal düzeni ciddi şekilde aksatıyor.” İfadeleri ile dikkatleri çektiler.

Piyasalarda meydana gelen son durum…

Yaşanan durumlara bakılacak olduğu zaman tüm piyasalar üzerinde kısa süre içerisinde toplam hacim olarak 1 trilyon 438 milyar dolar ile 1,5 trilyon dolar altına kadar gerilemiş olduğu dikkatleri çekti. Kripto para piyasaları üzerinde meydana gelen hacmin toplam değerlerine bakılacak olduğu zaman ilk kez;

  1. 7 Ocak tarihi içerisinde meydana gelen son durum 1.0 trilyon dolar,
  2. 15 Şubat tarihi içerisinde meydana gelen son durum 1.5 trilyon dolar,
  3. 10 Nisan tarihi içerisinde meydana gelen son durum 2.0 trilyon dolar,
  4. 7 Mayıs tarihi içerisinde meydana gelen son durum 2.5 trilyon dolar olarak açıklandı.

Geçtiğimiz hafta içi günlerde bir anda meydana gelen dalgalanmalı hareketlerden dolayı piyasa alt üst oldu. Bunun üzerinde her ne kadar Elon Musk çok etkili gibi dursa bile bir yandan da Çin hükümeti tarafından gelen açıklamalar ile beraber bu durum daha da farklı bir hale geldi. Dünya üzerinde binlerce vatandaşın bu piyasa yüzünden sorunlar yaşanmasına neden oldu. Adeta her geçen gün düşüş durumları ile yüz yüze kalınan kripto para piyasası üzerinde yaşanan dengesiz durumların bir anda düzelmesi için hamleler atılmaya devam ediyor. Çin tarafından yapılacak hamle için geri çekilecek olduklarına dair açıklamaların gelmesi bir süre de olsa piyasaların rahat bir nefes alacak gibi durmasını sağlayacak.