Kkb Raporu Nedir Açılımı - Finans Trend - Finans Gündemi - Bitcoin ve Kripto Paralar - Canlı Borsa
  • YARIM ALTIN
    8.141,00
    % 0,00
  • AMERIKAN DOLARI
    32,5387
    % 0,15
  • € EURO
    35,0103
    % -0,06
  • £ POUND
    40,8412
    % -0,14
  • ¥ YUAN
    4,4941
    % 0,12
  • РУБ RUBLE
    0,3528
    % 0,14
  • /TL
    %
  • BIST 100
    9.716,77
    % -0,05

Kkb Raporu Nedir Açılımı

Kkb Raporu Nedir Açılımı

Kredi kayıt bürosu, kredi, kredi kartı kullanan müşterilerin geri ödemelerini, borçlarını zamanında ödeyip ödemediklerini, bankalara ne kadar borçları olup olmadığını araştıran sorgulayan bir veri bankasıdır. SMS, ATM ve İnternet üzerinden yapılan kredi başvurularını bu veri bankasında sorgulanır. 2013 yılı itibariyle, kkb kapsam alanı genişleterek tüketicinin elektrik, su, doğalgaz gibi abonelik gerektiren hizmetlere ait bilgilerde yer aldı.

Kkb Risk Raporu İle Bireylere Kkb Sicili Sorgulama

2012 yılından itibaren sadece üye bankaların ulaştığı risk raporuna şimdi bireylerde ulaşabiliyor. Risk raporunda, kişilerin borçlarının ne kadar olduğu, zamanında ödeyip ödemediği, yasal takipte bir borcunun olup olmadığı gibi bilgiler yer alıyor. Kkb risk raporunun tüm dünya da farklı isimle uygulandığı görülüyor. Üçüncü kişilere ait bilgileri öğrenmek istiyorsanız şahıs dan Kkb risk raporu temin etmesini istemeniz gerekmektedir. Zamanında ödenen kredi bilgileri risk raporunda yer aldığı gibi kişinin isteğine bağlı olarak kredi limiti de yer alacak.

Kkb ‘nin Kullanım Alanı

İlk aklımıza gelen kredi, kredi kartı başvurularında alınan olumsuz cevapların nedenini öğrenmek. Kredi başvurusunun reddedilme sebebinin ne olduğunu merak eden çok sayıda kişi var. Bu veri tabanı sayesinde risk raporunu alıp inceleyerek sorunun nedenini öğrenmiş olacaklar. Ev kredisi, taşıt kredisi vb. gibi krediler aldığınızda bu raporları alıp incelerseniz daha sağlıklı kararlar verirsiniz.

Risk Raporu Nereden Temin Edilebilir

Kredi, Kredi kartı başvurusunda bulunacaksanız başvurudan önce kkb raporu alarak durumunuz hakkında geniş bilgi edinip başvuru yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Kkb raporu temin edilme şekilleri şu şekilde sıralanabilir.

  • Banka şubelerinden,
  • İnternet bankacılığından
  • ATM’lerden

Kkb raporuna belli bir ücret karşılığında ulaşabilirsiniz. Başvuruyu sadece kendi adınıza yapabilmektesiniz.

Risk Raporu Ücreti

Risk raporuyla ilgili bir ücret bulunmuyor. Fakat bankalar bu hizmet karşılığında sizden belli ücret ve komisyon almaktadır. Genellikle risk raporuyla ilgili hizmet sunan bankalar 5 ila 15 TL arasında ücret alıyorlar.

Risk Raporunun Sahte Olup Olmadığının Sorgulanması

Üçüncü kişiler için risk raporu verilmemektedir. Talep ettiğiniz risk raporunu, hakkında bilgi almak istediğiniz kişiden talep ediniz. Size verilen rapordaki bilgilerin doğru olup olmadığını Kkb Web sitesinden kontrol edebilirsiniz.